Cuina balinesa
Els balinesos practiquen un ritus culinari força diferent al nostre. Pel matí, la dona més gran de la família prepara una gran olla: arròs amb verdures, on hi afegeix alguns trossos de pollastre, ou o peix, l’anomenen nasi goreng. Van menjant de l’olla quan tenen gana i fins que s’acaba. També mengen molta fruita, doncs només cal allargar el braç per agafar-la de l’arbre.
Ara bé, els dies de les celebracions on s’ajunta tota la comunitat, això canvia i s’omplen les taules de mil i un plats delicadament preparats i sovint embolicats amb fulles de plàtan o palmera, l’ànec, bebek, i el porc, babi, son els reis de la festa. Tenen una cuina molt rica on barregen sabors agredolços i sempre picants.
Espero que aquest plat el.laborat pel restaurant Muriel, i les meves pintures puguin fer-vos arribar, d’alguna manera, l’esperit d’aquesta terra llunyana.
CALULL
No hay comentarios:
Publicar un comentario